Programe/proiecte la nivel de şcoală

Nimic de afișat!

Programe/proiecte la nivel judeţean

Nimic de afișat!

Programe/proiecte la nivel naţional

Nimic de afișat!

Programe/proiecte la nivel european

Proiect internațional „Artă, Tradiții și cultură românească – Educație pentru o lume a nonviolenței și incluziunii”

Tabăra de dezvoltare personală, Artă, Tradiții și Cultură românească, Brunete, Madrid, Spania

În săptămâna 20-27 august 2023, elevi din clasele a VII-a A și B au participat la Tabăra de dezvoltare personală, Artă, Tradiții și Cultură românească din Brunete, Madrid Spania, în cadrul proiectului internațional „Artă, Tradiții și cultură românească – Educație pentru o lume a nonviolenței și incluziunii” în partenriat cu Parohia ortodoxă Sf. Prooroc Zaharia și Dreapta Elisabeta din Brunete și Asociația Culturală TEN din Brunete, desfășurată la Albitana, Brunete și Madrid.

Activitățile, organizate de pr. paroh Flavius Sebastian Sava, ne-au condus atât în istoria și arta spaniolă, cât și în spațiul cultural-istoric românesc, prin prezentările prof. Estera Dalca, prof. Ruxandra Sava, recitalul de cântece patriotice și pricesne realizat de corul Anastasis condus de pr. Lucian Mileșan și întâlnirile de dezvoltare personală cu participarea prof. Monica Nahoi, prof. Mihaela Bălan, prof. înv. primar Coralia Pârv.

Experiența a fost extraordinară, elevii noștri luând contact atât cu limba spaniolă și viața cotidiană, cât și cu istoria și cultura prin intermediul monumentelor, arhitecturii sau al picturii. Exercițiile de socializare, plasate fie în Parcul Europa, fie în Parcul Zoo, Parcul Warner sau Aquapark, atât cu copiii români din Spania, dar și din Târgoviște, i-a făcut să înțeleagă cât de importantă este prietenia dincolo de orice granițe.

În același spirit al incluziunii și comuniunii a fost și cuvântul de înțelepciune al Preasfințitului Părinte Teofil de Iberia, care a adus în sufletele tuturor bucuria și pacea față de buna purtare, buna creștere și educație pentru ca viața tinerilor să fie întru bucurie!

Iar ca o continuare a experienței în cadrul parteneriatului, pentru o mai bună colaborare și o deschidere a orizontului profesional și cultural al elevilor noștri, vom îmbogăți oferta educațională a școlii noastre cu un curs de limbă și civilizație hispanică!

Parteneriate încheiate în cadrul proiectelor/programelor

Nimic de afișat!

error: Conținutul este protejat și nu poate fi copiat !!!