Specific

  In Centrul Civic, inconjurata de institutii cunoscute din domeniul bancar, finante, administratie publica, Scoala Gimnaziala Nr. 8 se afla pe strada Verii nr. 2A, ca un recunoscut lacas de educatie si cultura.
Activitatea manageriala vizeaza optimizarea permanenta a structurilor sale de planificare, la nivel global si sectorial, de orientare metodologica a procesului de invatamant, de perfectionare si inovare a actiunilor si instrumentelor educationale si didactice in sensul cresterii eficientei acestora.

 
 
Cadrele didactice beneficiaza de o bogata experienta profesionala si participa permanent la perfectionarea lor prin activitati metodice proiectate si prin modalitati de organizare formala si nonformala, contribuind la reglarea si autoreglarea procesului de invatamant.
Scoala noastra este un teritoriu generos pentru dezvoltarea interculturalitatii: elevii claselor cu predare in limba maghiara de la fiecare nivel participa cu interes impreuna cu colegii lor romani la activitati scolare si extrascolare si dezvolta relatii de sincera si trainica camaraderie si prietenie.

 
 
In anul scolar 1999 -2000 scoala noastra a fost printre primele care a oferit elevilor si parintilor programul "Dupa scoala/ After school". Raspunzand nevoilor si asteptarilor principalilor nostri beneficiari, acest program s-a extins, astfel incat de o la prima grupa de elevi, azi cuprinde intregul ciclu primar.
Programul se desfasoara intre orele 12 -17 si urmareste sa imprime copiilor un program zilnic sanatos, armonios, echilibrat si eficient, care sa alterneze activitatile de efectuare a sarcinilor scolare, cu cele de dezvoltare a aptitudinilor lingvistice prin invatarea limbii engleze, cu cele de utilizare a calculatorului, cu activitati de dezvoltare a aptitudinilor artistice (dans, desen, pian) si sportive (inot).
 
  Back